1- مرکز مشاوره در چه ساعاتی خدمات مشاوره ای و روان درمانی ارائه می دهد؟

خدمات مشاوره ای و روان درمانی به دانشگاهیان از ساعت 8 صبح لغایت 13 در مرکز مشاوره دانشگاه ارائه می شود. مشاوران و روان شناسان بر اساس  برنامه از پیش تعیین شده حضور می یابند و استفاده از جلسات مشاوره ای فقط با تعیین وقت قبلی امکان پذیر است.

نکته: در ایام کرونایی مشاوره و خدمات روانشناختی به سه شکل تلفنی، آنلاین (با تعیین وقت قبلی از طریق شماره تماس 02335220252) و آفلاین ارائه می شود.

2- فرایند رزرو وقت چگونه است ؟

در حال حاضر و ایام کرونایی جهت تعیین وقت لازم است از طریق تماس تلفنی اقدم شود.

نشانی مرکز : ساختمان شماره 2 -طبقه همکف -مرکز مشاوره و سلامت

شماره تماس مستقیم : 35220252-023

داخلی: 289

3 -به چند روش می توان از خدمات مشاوره ای و روانشناختی مرکز استفاده کرد؟

 

ردیف نوع خدمات مشاور و روانشناس شماره تماس/اکانت روزهای هفته ساعت
1  

 

تلفنی

آقای صالحین 09919204601 شنبه و دوشنبه 9صبح لغایت 12
2 خانم دکتر یمینی 09390419647 یکشنبه و سه شنبه و چهارشنبه 9صبح لغایت 12
3 خانم امامیون      
4 مشاوره آفلاین خانم ناصریان از طریق فرم سامانه دانشجویی در طول هفته ساعات اداری

 

4-در چه مواردی می توان به مشاور مراجعه کرد؟

جهت رفع مشکلات  تحصیلی،مشاوره پیش و پس از  ازدواج ، مدیریت شکست های عاطفی، خانوادگی، درمان اختلالات و مشکلات روان شناختی و بالینی مانند: افسردگی، اضطراب، اختلالات شخصیت، وسواس، مشکلات جنسی، سوء مصرف مواد مخدر و...

5- از مشاور خود چه انتظاری می توانید داشته باشید؟

  • به شما فارغ از جنسیت و سواد احترام بگذارد
  • به تمامی آنچه می گویید خوب گوش دهد
  • تمامی تلاش خود را برای حل مشکل شما انجام دهد
  • نسبت به حل مشکل شما متعهد باشد
  • در صورت نیاز و نداشتن تخصص برای رفع مشکل شما ، بلافاصله شما را به روان شناس دیگری ارجاع دهد

6- چطور می توانیم از برنامه کارگاه ها ی آموزشی مرکز مشاوره با خبر شویم؟

در ابتدای هر نیمسال تحصیلی برنامه ها و کارگاه های آموزشی مرکز مشاوره در سایت معاونت دانشجویی( مرکز مشاوره – قسمت کارگاه های آموزشی ویژه دانشجویان ) بارگزاری می شود.

توجه: همچنین در ایام کرونایی ساز و کار لازم جهت برگزاری کارگاه های آموزشی به صورت آنلاین فراهم شده که اطلاع رسانی از طریق منابع رسمی به ویژه سامانه دانشجویی انجام خواهد شد.

 

7- روان شناس  و مشاور کیست و چه تفاوتی با روانپزشک دارد؟

روانشناس در دوران دبیرستان در رشته علوم انسانی و در دانشگاه در رشته روانشناسی تحصیل کرده است و پس از دریافت مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری در یکی از شاخه ها و گرایش های روانشناسی، مجوز راه اندازی مطب یا فعالیت در مراکز مشاوره را از سازمان نظام روانشناسی و یا سازمان بهزیستی دریافت می نماید. روان درمانی روش های مختلفی دارد؛ از جلمه شناخت درمانی، رفتار درمانی، طرحواره درمانی، درمان های تحلیلی، روان کاوی، بازی درمانی و غیره. هر روانشناس از یک یا چند روش مختلف روان درمانی برای کمک به مراجعان خود استفاده می کند.

روانپزشک همانطور که از عنوانش مشخص است در رشته پزشکی تحصیل کرده و پس از گذراندن پزشکی عمومی، دوره تخصص خود را در رشته روانپزشکی (یا همان تخصص اعصاب و روان که یکی از تخصص های پزشکی است) گذرانده است. حتما می دانید که پزشکی تخصص های مختلفی دارد از جمله تخصص چشم، داخلی، قلب و غیره که روانپزشکی هم یکی از آنهاست. روانپزشک (یا همان متخصص اعصاب و روان) بیشتر بر جنبه جسمی و فیزیولوژیک بیماری ها تأکید دارد و برای درمان مشکلات بیماران دارو تجویز  می کند و در صورت لزوم و در شرایط خاص بیمار را بستری می کند.

بیشتر مشکلات و اختلالات روانشناختی نیازمند تعامل روانپزشک و روانشناس است.به عبارتی بخشی از کار که دارو درمانی است توسط روانپزشک انجام می شود و بخش روان درمانی نیز بیشتر توسط روانشناس و روان درمانگر)که می تواند روانپزشک یا روانشناس باشد) انجام می پذیرد. بخشی از مشکلات نظیر مسائل و مشکلات خانوادگی و زناشویی ممکن است صرفاً جنبه مشاوره و روان درمانی داشته باشد.

 

8- آیا هر کس به روان شناس مراجعه می کند باید دارو مصرف کند؟

خیر .این مسئله به نوع مشکل و اختلال و نظر روانپزشک بستگی دارد. برخی از اختلالات که پایه عصبی-زیستی دارند(نظیر بیش فعالی/نقص توجه) خط پایه درمان، دارو درمانی است اما برخی دیگر که به لحاظ شدت نسبتاً سطحی است و بعد اجتماعی و اکتسابی دارد می بایست از طریق روش های روان درمانی حل شود.

9- چه زمان روانپزشک در دانشگاه حضور دارد؟

طبق برنامه از پیش تعیین شده در دانشگاه حضور دارند ( مراجعه به برنامه مشاوران و روانپزشکان در سایت معاونت دانشجویی)

10- در چه مواقعی لازم است به واحد مددکاری مرکز مراجعه کرد؟

این واحد دانشجویانی را تحت پوشش و حمایت خود قرار می دهد که به هر دلیل دچار آسیب یا در معرض آسیب جدی قرار دارند. پیگیری و متابعت از توصیه های و برنامه های درمانی ارائه شده، حمایت و پیگیری تغییر و تعدیل موقعیت های آسیب زا ( وضعیت دشوار خانوادگی، مشکلات محیط زندگی کنونی مثلاً خوابگاه، مشکلات تحصیلی، مالی و بین فردی) و مراقبت و پیگیری وضعیت بهبودی دانشجویان دارای مشکلات جسمانی و روانشناختی و شرایط نامساعد خانوادگی

11- اگر فردی در زمینه مصرف مواد با مشکل مواجه شود (اعتیاد داشته باشد) و نیازمند کمک تخصصی باشد چگونه می توان به او کمک کرد؟

تماس با مرکز مشاوره و دریافت نوبت جهت مشاوره با کارشناس پیشگیری از مواد

12- وظیفه دفاتر مشاوره و ارتقاء تحصیلی دانشکده ها چیست؟

کمک به دانشجویان جهت ارتقای تحصیلی آنان از اهداف اولیه این دفاتر است. به عنوان مثال پیگیری وضعیت دانشجویان دچار افت تحصیلی، مشروطی و یا ارجاعی از سوی کمیسیون موارد خاص از جمله وظایف دفاتر مشاوره و ارتقاء تحصیلی می باشد.

13-  برنامه حضور مشاوران دفاتر مشاوره و ارتقاء تحصیلی به چه شکلی است؟

مشاوران دفاتر بر اساس برنامه زمانبندی شده طی ساعات و روزهای خاصی در دانشکده ها حضور دارند ( مراجعه به سایت معاونت دانشجویی – برنامه حضور مشاوران دفاتر ارتقای تحصیلی)

14- در حال حاضر کدام دانشکده ها دارای دفتر مشاوره و ارتقاء تحصیلی مستقل هستند؟

* دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر

* دانشکده فیزیک

* دانشکده زیست شناسی

* دانشکده علوم زمین شناسی

* دانشکده هنر

15- در چه مواقعی جهت تشکیل پرونده در کمیسون موارد خاص(پورتال کمیسیون) لازم است به مرکز مشاوره مراجعه کرد؟

دانشجویان مشمول افرادی هستند که به  دلایل اختلالات و مسایل روانشناختی فردی، خانوادگی و اجتماعی دچار مشکلات تحصیلی شده و از طریق کمیسیون موارد خاص متقاضی استفاده از تسهیلات شورای بررسی موارد خاص دانشگاه می باشند.( در این صورت باید به مرکز مشاوره بصورت حضوری مراجعه کرده و پس از تکمیل پرونده خلاصه وضعیت روانشناختی و طرح در کارگروه مرکز، پرونده به کمیسیون دانشگاه یا استان ارجاع می شود)

 16- برنامه حضور مشاوران در سراهای دانشجویی(خوابگاه ها) چگونه است؟

مشاوران سراهای دانشجویی نیز برطبق برنامه ی از پیش تعیین شده طی روزها و ساعات خاص در اتاق های مشاوره واقع در خوابگاه ها جهت ارائه خدمات مشاوره ای حضور می یابند. ( مراجعه به سایت معاونت دانشجویی- قسمت مرکز مشاوره برنامه مشاوران خوابگاه ها)

 17- وضعیت مرکز مشاوره دانشگاه در چارت تشکیلاتی و از نظر سازمانی چگونه است؟

مطابق با آیین نامه جامع دانشگاه ها و موسسات آموزشی عالی پژوهشی و فناوری ، مرکز مشاوره دانشجویی هر موسسه زیر نظر مستقیم معاون دانشجویی موسسه قرار دارد.

 

18- اگر با یک موقعیت پر خطر (نظیر فکر یا تهدید و قصد اقدام به خودکشی)مواجه شدیم چگونه از مرکز مشاوره می توانیم کمک بگیریم؟

در قدم اول با رئیس مرکز مشاوره موضوع را می بایست در میان گذاشت اگر مسئول مربوطه در دسترس نبود با هر یکی از کارشناسان مرکز لازم است طرح موضوع کرد.

 

TOP